Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ «ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ»


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
«ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ»

Φίλοι και φίλες συμπολίτες του Αιγάλεω.
Στους μαύρους καιρούς που ζούμε, μετά την πραξικοπηματική ψήφιση του 3ου Μνημονίου, βιώνουμε καθημερινά την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, την ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια μέσω του κουρελιάσματος των μισθών και των συντάξεων. Η εξαφάνιση όλων των κοινωνικών παροχών σε υγεία και παιδεία, η περιστολή των ελευθεριών και η αναλγησία, η αδιαφορία και η κοροϊδία της τρικομματικής ελληνικής ΤΡΟΪΚΑΣ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά, η «βοήθεια» των ρατσιστικών φασιστικών ομάδων σε αυτή την κατεύθυνση, χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά μας.
Είμαστε πολίτες του τόπου μας που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα δημοτικοπολιτική κίνηση η οποία ως βάση της θα έχει τους πολίτες και το λαό. Ξεπερνώντας τα υπάρχοντα σχήματα διαχείρισης και θέλοντας να μετατρέψουμε τους καταγγελτικούς λόγους σε καθημερινή δράση και παρέμβαση στα πράγματα της πόλης που ζούμε, σας καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση και ιδρυτική συνέλευση την Τετάρτη 21 Νοέμβρη στις 7.00μμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ». Σκοπός μας να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να δημιουργήσουμε ΡΗΓΜΑ και ανατροπή στην εξαθλίωση, στη διαχείριση και στον κενό – δήθεν αντισυστημικό- λόγο.
Είμαστε οι καθημερινοί συμπολίτες σας, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των παιδιών σας, οι δημοκράτες εργαζόμενοι και οι άνεργοι που πληρώνουν τα σπασμένα σε έναν τόπο που αυτοί οι οποίοι μας έφεραν ως εδώ, μένουν ατιμώρητοι και συνεχίζουν το έργο τους σε βάρος μας. Είμαστε αυτοί που αγωνίζονται στα σωματεία και στις πλατείες, στις πορείες και τις διαδηλώσεις, αυτοί που πιστεύουν ότι η ανάθεση δεν είναι λύση και θέλουν να πάρουν την τύχη τους, στα χέρια τους.
Αυτά που μας πήραν κι αυτά που θέλουν να κατακλέψουν, μας ανήκουν ακόμα. Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην αξιοπρεπή διαβίωση. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι αντικείμενο προς πώληση στα χέρια κανενός επιτήδειου και καμιάς τρόικας, εσωτερικής ή εξωτερικής. Μόνο ο ενωτικός, καθημερινός και έντιμος αγώνας μπορεί να τους ανατρέψει. Μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι το Μπαρουτάδικο δεν είναι τσιφλίκι τους, οι μισθοί των απλήρωτων εργαζομένων του Δήμου δεν είναι περιουσία τους και οι άνεργοι νέοι των λαϊκών οικογενειών δεν είναι δούλοι με αλυσίδες στη ΜΑΥΡΗ και ΕΛΑΣΤΙΚΗ εργασία.
Σας περιμένουμε.

«ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου