Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όσοι βρεθήκαμε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Αιγάλεω στις 13/11/2012, με θέμα τις επικείμενες απολύσεις στο δήμο, γίναμε μάρτυρες, όχι μόνο της τραγωδίας των πολιτικών μικροκομματικών συμφερόντων αλλά και της κωμωδίας των πολιτικών αναλύσεων των παρατάξεων. Ο εκφυλισμός οποιασδήποτε έννοιας αλληλεγγύης και αγωνιστικής πρακτικής, έλαβε περίτρανα την πρώτη θέση, αφού η αγωνιστική πλειοδοσία όλων των εκλεγμένων παρατάξεων κατάφερε όχι μόνο να βγάλει δυο ξεχωριστές αποφάσεις, αλλά και να μην αποφασίσει κινητοποίηση για να ενημερώσει τον κόσμο του Αιγάλεω  και να διεκδικήσει έμπρακτα και αποφασιστικά το πλαίσιο διεκδικήσεων.
Η απόφαση για να μην σταλούν λίστες στο υπουργείο και η δέσμευση για να μη γίνουν απολύσεις, μοιάζει με αδειανό πουκάμισο, αφού κανείς δεν έθεσε ένα πλαίσιο δράσης έστω και συμβολικά! Το μέγεθος της υποκρισίας είναι τέτοιο που από τη μια ούτε κουβέντα δεν υπάρχει στην απόφαση για τα μνημόνια και το πολυνομοσχέδιο  και από την άλλη οι παρατάξεις της αριστεράς,  ψήφισαν  τα δύο σημεία για τις απολύσεις μόνο όταν πιέστηκαν από το πλήθος εργαζόμενου κόσμου που είχε μαζευτεί, αφού και οι δύο είχαν προτεραιότητα να κρατήσουν την καθαρή κομματική τους θέση.
Σε μια περίοδο που η κοινωνία βράζει, που ο λαός στενάζει κάτω από τις πολιτικές της εσωτερικής και εξωτερικής τρόϊκας, όταν η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει την πόρτα όλων μας, όταν  η δημοκρατία και το σύνταγμα έχουν καταλυθεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον μαζικό διαρκή αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς τους εκφραστές. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή που τώρα λέει όχι στις απολύσεις είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ξεπουλάνε το Πατινάζ και το  Μπαρουτάδικο, που κλείνουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και συναινούν στς συγχωνεύσεις των σχολείων, που νοικιάζουν εργαζόμενους από ΜΚΟ και πολλά άλλα.

•           Δεν θα περάσει η υποκρισία και το ξεπούλημα.
•           Ανυπακοή στις πολιτικές των μνημονίων.
•           Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από το λαό στους δρόμους του αγώνα.
•           Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου