Τρίτη, 29 Απριλίου 2014Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την κοινωνικο- πολιτική δημοτική κίνηση με σκοπό να μιλήσουμε και να αγωνιστούμε για όλα όσα μας αφορούν. Δεν έχουμε πρόθεση να δασκαλέψουμε κανέναν. Ούτε έχουμε σκοπό να κηδεμονεύουμε κανενός τη ζωή. Σημαντικό στοιχείο της πρωτοβουλίας μας είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που θα αντιπαλεύει την φτώχεια και την εξαθλίωση και θα χτίζει καθημερινά ένα σύγχρονο όραμα για την αλλαγή της κοινωνίας. Στην κίνησή μας συμμετέχουν αριστεροί πολίτες που πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν ν’ αλλάξουν μέσα απ’ την συμμετοχή στους αγώνες για το σήμερα και το αύριο. Η οικονομική κρίση που μαστίζει κάθε άνεργο εργαζόμενο και συνταξιούχο, κάθε νέο και νέα, είναι η αφορμή για ν’ ανοίξει μια συζήτηση ανάμεσά μας για το πού πάει το πράγμα. Πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη καταστροφή δεν θα’ χει τελειωμό. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να δοθεί λύση απ’ αυτούς που εναλλασσόμενοι στην εξουσία διαχειρίζονται και αλληλοδιαπλέκονται  φτάνοντας έναν λαό στην χρεοκοπία (οικονομική-πολιτική-κοινωνική). Οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις αυτής της μακρόχρονης ιδιότυπης και κύρια διεφθαρμένης περιόδου συνθέτουν το παζλ των πολιτικών ευθυνών της κατάστασης που βιώνουμε σημερα. Όλοι όσοι κυβέρνησαν και ορισμένοι από την αντιπολίτευση έπαιξαν το ρόλο τους, ανεξάρτητα αν το παραδέχονται ή όχι. Έβαλαν όλοι το χεράκι τους για να οδηγηθεί μια ολόκληρη κοινωνία στον καναπέ και την συναλλαγή με την εξουσία. Δεν έχουμε έτοιμες λυσεις. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Θέλουμε μαζί να διαμορφώσουμε λύσεις, χωρίς να τάζουμε δουλειές, προσλήψεις, ρουσφέτια. Είμαστε οι συνδημότες σας που δεν λαδώνουν ούτε λαδώνονται. Οι μαχόμενοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι. Δε βάζουμε εμείς τους κανόνες αυτής της κοινωνίας που κατατρέχει τους αλλοδαπούς, τους φτωχούς, τους αρρώστους και τους αδύναμους. Ζητάμε όμως τη συμμετοχή σας για να τους αλλάξουμε. Σας θέλουμε μαζί μας για να τα καταφέρουμε σ’ αυτήν την μάχη για μια δίκαιη κατανομή του πλούτου και των αγαθών στα πλαίσια μιας ανθρώπινης κοινωνίας. Είμαστε κοντά σε κάθε γνήσιο λαϊκό αγώνα. Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη είναι προνόμιο των φτωχών και σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες το μόνο μας όπλο.
Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δ.Ν.Τ. και των κυβερνήσεων ήταν η ανακατανομή του πλούτου υπέρ των τραπεζών και των μεγάλων συμφερόντων. Τα χρήματα που έκλεψαν και καταχράστηκαν πριν την κρίση οι ιδιώτες και οι εκπρόσωποί τους σε κάθε μορφή του κράτους (διοικήσεις μεγάλων οργανισμών, δήμων, νοσοκομείων, ολυμπιακοί αγώνες, Siemens, υποβρύχια κλπ) πήγαν στις τσέπες τους. Στις τσέπες των τραπεζιτών και του παραγωγικού κεφαλαίου πάνε και τα χρήματα που κάθε μέρα με αίμα πληρώνουν οι φτωχοί και οι άνεργοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δική τους και δική τους θα μείνει.
Ζητάμε την αποχώρηση απ’ αυτό το συνδικάτο της εγκληματικής φτώχειας. Το συνδικάτο  που φασιστικά επιβάλλει κάθε μέρα νέα μέτρα εξαθλίωσης. Πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της κρίσης. Ζητάμε την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ,για να μπορέσει να ασκηθεί πολιτική προς όφελος του λαού. Ζητάμε την μονομερή καταγγελία κάθε δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του χρέους. Ζητάμε την καταδίκη όλων αυτών που συμμετείχαν στα σκάνδαλα. Να μην κλείσει κανένα σχολειό, πανεπιστήμιο και νοσοκομείο. Καμία απόλυση στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ζητάμε μισθούς που ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης και μοναδικής κατοικίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων και τομέων στρατηγικής σημασίας, με λαϊκά ανακλητά συμβούλια που θα ελέγχουν την παραγωγή και τα οικονομικά τους.
Σας είναι γνωστό φίλοι συμπολίτες ότι είναι ανάγκη να παρέμβουμε και στα τοπικό-δημοτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την ανεργία και το περιβάλλον. Θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των μέχρι τώρα δημάρχων και των συμβούλων τους σηματοδότησε με το ρόλο της την συνέχεια της παρακμής απ’ τα χρόνια των «παχιών αγελάδων». Αν δείτε ποιοι αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας μπορείτε εύκολα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Λειτούργησε το ρουσφέτι, η συναλλαγή και η κακή διαχείριση όλων των υποθέσεων. Σε αγαστή βέβαια συνεργασία με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη του δήμου και με εργατοπατέρες έστησαν ένα ατελείωτο παιχνίδι εξουσίας στις πλάτες των τοπικών κοινωνιών.  Με συναλλαγές για τον πρώτο ή το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Με μοίρασμα μεταξύ τους των προσλήψεων στους συμβασιούχους. Ακόμη και με ορισμένα  κυλικεία  που με αδιαφανείς διαδικασίες πέρασαν σε συγκεκριμένα χέρια. Με μίζες και ρεμούλες γνωστές πια σε κάθε Αιγαλιώτη. Και το κακό συνεχίζεται. Τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει αν δεν παρέμβουμε εμείς οι ίδιοι σε τοπικό και γενικό επίπεδο και να πάρουμε την υπόθεση της πολιτικής απ’ τους επαγγελματίες βουλευτές δημάρχους - παραγοντίσκους κάθε λογής σε κάθε επίπεδο!
Ζητάμε την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές ως μια αγωνιστική αριστερή πρόταση αντι-διαχείρισης στο δήμο Αιγάλεω, με ανοικτή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Η ίδια μας η λειτουργία στηρίζεται στην γενική μας συνέλευση και στην άμεση δημοκρατία. Με συλλογικό τρόπο παίρνουμε τις αποφάσεις μας συνθέτοντας τις διαφορετικές απόψεις. Δεν είμαστε το μακρύ χέρι κανενός κόμματος, ούτε οι υποψήφιοι της κίνησής μας περνούν απ’ το κόσκινο των επίσημων κομματικών μηχανισμών. Αξιοποιούμε την συμμετοχή όλων μακριά από την λογική της ανάθεσης. Σταθερή αρχή και θέση μας είναι η εναλλαγή ανά 2,5 χρόνια των δημοτικών μας συμβούλων, του επικεφαλής και του δημάρχου και η ανακλητότητα, πιστεύοντας στις δυνάμεις κάθε αγωνιστή και προβάλλοντας την αντίθεσή μας στην δημιουργία παραγοντίσκων –βλαχοδήμαρχων και μηχανισμών που ως σήμερα λυμαίνονται τον δήμο Αιγάλεω και απαγορεύουν κάθε μορφή έκφρασης στα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας.
 Για την λειτουργία του δήμου Αιγάλεω
Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε και θα συγκρουστούμε για :
 1. Να αποδοθούν ευθύνες –όπου υπάρχουν- για το πάρτι των προηγούμενων χρόνων στον δήμο Αιγάλεω. Είμαστε αποφασισμένοι να το ανοίξουμε στην κοινωνία και δεν κλείνουμε το μάτι σε κανέναν!
2. Να γίνει πλήρης έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του δήμου.
3.Να καταγραφεί και να αξιολογηθεί πλήρως η ανεκμετάλλευτη δημοτική περιουσία.
4. Να σταματήσει κάθε συναλλαγή με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους κομματικούς μηχανισμούς που ως υπερδήμαρχοι κανόνιζαν τα πάντα στην διοίκηση του δήμου και στην κοινωνία. H σχέση μας με τους εργαζόμενους του δήμου θα είναι απαλλαγμένη από την συναλλαγή, το ρουσφέτι και την διαπλοκή. Σε κάθε διεύθυνση μια φορά τον μήνα οι εργαζόμενοι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παρουσία του συλλόγου των εργαζομένων θα συζητούν τα προβλήματα των εργαζόμενων και της διεύθυνσης. Θα σταματήσουν οι ίντριγκες και τα μαχαιρώματα πίσω απ τις κλειστές πόρτες. Θα καταργήσουμε στην πράξη τα μαγαζάκια που έχουν φτιαχτεί σε κάθε διεύθυνση και τμήμα του δήμου και βέβαια θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζόμενων στους δήμους ενάντια σε κάθε απόλυση και δίπλα στον εργαζόμενο ως εγγυητές για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η οικογένειά του.
 5. Να δημιουργηθεί μια διαρκής λαϊκή συνέλευση η οποία θα συλλειτουργεί (έχοντας γνωμοδοτικό ρόλο)με το δημοτικό συμβούλιο. Επίσης σκοπός μας είναι να επαναλειτουργήσει η απολογιστική συνέλευση του δήμου όπως έχει ήδη θεσμοθετηθεί. Ζητήματα τα οποία θα συν-διαμορφώσουμε με τη δική σας συμμετοχή. Πιστεύουμε στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις και τον έλεγχο της δημοτικής αρχής.
6. Να επιμορφώσουμε τους υπαλλήλους του δήμου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και την δική τους επιλογή. Σκοπός μας είναι να προσδιορίσουμε ποιές δυνατότητες υπάρχουν και ποιες ελλείψεις σ’ αυτόν τον τομέα. Επίσης, σκοπός μας είναι να διεκδικήσουμε άμεσες διαφανείς μόνιμες προσλήψεις στις ειδικότητες που λείπουν απ’ τον δήμο και κυρίως στις τεχνικές υπηρεσίες, καθαριότητα, κήπους.
7. Να φτιαχτεί ένας σύγχρονος οργανισμός του δήμου με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι τις πελατειακές σχέσεις διοικήσεων και εργαζομένων πράγμα που κατά κόρον γινόταν ως σήμερα. Να καταργηθούν λογικές βολέματος σε στελέχωση θέσεων του δήμου, όπως η θέση του γενικού γραμματέα από αποτυχημένους στις εκλογές βουλευτές.
8. Να ελεγχθούν οι προμηθευτές και οι διαδικασίες με τις οποίες διάφοροι πλούτιζαν εις βάρος του λαού και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες.
9. Να παρέμβουμε δυναμικά στον τοπικό ΟΑΕΔ και να σταματήσει αυτό το αίσχος με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις που αφήνει έξω άνεργους που συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια.

Για την εκπαίδευση
Σε μια κοινωνία που τα πάντα είναι εμπορεύσιμα, στα σχολειά όλων των βαθμίδων τα παιδιά πληρώνουν την πλήρη διάλυση κάθε υποδομής, χωρίς θέρμανση, χωρίς εκπαιδευτικούς και χωρίς μόρφωση. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση  έχουν αναθέσει στην «Καλλικρατική» Τοπική Αυτοδιοίκηση τις σημαντικές αλλαγές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο. Αυτό σημαίνει πως με Δημάρχους και Δημ. Συμβούλους από τις δημοτικές παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή άλλων «ευρωλάγνων» πολιτικών χώρων, στα σχολεία του Αιγάλεω:
 • Θα αυξάνονται οι υποσιτισμένοι μαθητές
 • Θα αυξάνονται οι μαθητές στα τμήματα με επίπτωση στην παρεχόμενη Παιδεία
 • Θα συγχωνεύονται τμήματα και σχολεία και κάποια θα κλείνουν
 • Θα χειροτερεύει η κατάσταση των σχολικών κτιρίων εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης, της αδιαφορίας από τη δημοτική αρχή και των ελλείψεων σε τεχνικό προσωπικό (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί).
 • Θα περνά η χρηματοδότηση πλευρών της εκπαίδευσης και της συντήρησης σχολείων στους Αιγαλεώτες γονείς ή σε χορηγούς.
 • Θα προωθείται όχι η γνώση αλλά η κατάρτιση με κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών και με πέταμα των τελευταίων στην κατάταξη στα αζήτητα.
 • Θα συνεχίζουν οι «Νιάρχοι» και οι ΜΚΟ να ξεπλένουν τις ευθύνες τους με φιλανθρωπικά συσσίτια, να γλιτώνουν φόρους και ν’ απαλλάσσονται απ τις ευθύνες διαπλοκής τους με την εξουσία.
 • Θα καταστρέφονται τα εργασιακά δικαιώματα ενώ θα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι στόχοι των μεγαλοεργολάβων, που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους τις ανάγκες της παιδείας, απορροφώντας διάφορα ΕΣΠΑ.        
ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ Ή ΤΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ. Με Δημοτική Αρχή από το «Ρήγμα στα Δυτικά» ο Δήμος Αιγάλεω θα είναι μπροστάρης στην κινητοποίηση του Αιγαλιώτικου Λαού στη διεκδίκηση για:
v Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείων, τμημάτων και μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία, που στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.
v Καθιέρωση 20 μαθητών ανά τμήμα σε Πρωτοβάθμια  και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση  και 15 μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και στις Α’, Β’ τάξεις Δημοτικού.
v Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του Γενικού κρατικού προϋπολογισμού με προοπτική- όραμα το Ενιαίο 12χρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, που θα παρέχει ουσιαστικές γνώσεις των βασικών νόμων της φύσης και της κοινωνίας και θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά να νοιάζεται και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την πρόοδο όλης της κοινωνίας, ενάντια στον κυρίαρχο ατομικισμό της εποχής, την μιζέρια και την αδιαφορία για το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.
v Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
v Ολοήμερο σχολείο με ουσιαστικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο σε αντιδιαστολή με το σημερινό πάρκινγκ παιδιών.
v Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις (καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, γυμναστές, ειδική και αντισταθμιστική εκπαίδευση κλπ) και βοηθητικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι πραγματικές ανάγκες.
v Ενίσχυση των δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής. Τμήμα Ένταξης σε κάθε λύκειο- γυμνάσιο- δημοτικό- νηπιαγωγείο.

Για την υγεία
Η  μνημονιακή πολιτική επιτάχυνε τη διάλυση της δημόσιας υγείας για να κάνει δώρο στους ιδιώτες την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ειδικότερα στο δήμο μας λειτουργεί  ιδιωτική κλινική η οποία ερχόμενη σε συνδιαλλαγή με τη σημερινή δημοτική αρχή λειτούργησε προς ίδιον όφελος, παραβιάζοντας βασικούς κανόνες δημόσιας υγιεινής και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή ασθενών καθώς και όλων των πολιτών του Αιγάλεω. Επισημαίνουμε, δε, ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Υπολειτουργούν και απειλούνται με κλείσιμο όλα τα νοσοκομεία της περιοχής (Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα – Λοιμωδών -, ψυχιατρεία κλπ). Ξέρετε ότι στις εφημερίες (Αττικόν, Νίκαια κλπ) χάνονται ζωές λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων μεταφοράς και περίθαλψης. Τα παλιά ιατρεία του ΙΚΑ έγιναν ΕΟΠΥΥ  και μετά ΠΕΔΥ και σ’ αυτές τις συνθήκες υπάρχουν άνθρωποι ανασφάλιστοι (σχεδόν οι μισοί με τα νέα στοιχεία) που αδυνατούν να πληρώσουν έστω και ένα ευρώ για να εξεταστούν σε ιατρεία ιδιωτικά.
 Ζητάμε:
- Την άμεση και πλήρη λειτουργία των πολυιατρείων του ΙΚΑ με όλες τις ειδικότητες
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ’ όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 - Δωρεάν εξετάσεις στους μαθητές της περιοχής απ’ τα τοπικά νοσοκομεία, με ευθύνη του δήμου, για την συμμετοχή τους σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.
- Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και ψυχιατρείο.
- Προσλήψεις προσωπικού σ’όλα τα νοσοκομεία με βάση τις ανάγκες, με πλήρεις αποδοχές και δικαιώματα.
- Καμιά απόλυση στα νοσοκομεία και στα πολυιατρεία.
- Πλήρη επαναλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα ως γενικό νοσοκομείο με εφημερίες
- Πλήρη δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές (βλ.  Βουγιουκλάκειο)
- Αυστηρό έλεγχο για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας ασθενών, εργαζομένων, πολιτών.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους ανασφάλιστους και άπορους συνδημότες μας διεκδικώντας την δημιουργία σύγχρονων δημοτικών ιατρείων πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρόληψης για κάθε ανασφάλιστο πολίτη. Δεσμευόμαστε ως κίνηση να το κάνουμε πράξη και με τη δημιουργία δομής αλληλεγγύης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  σε συνεργασία με γιατρούς και νοσοκομεία της περιοχής.

Για την κοινωνική πρόνοια
Για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, στις συνθήκες της κρίσης, η αλληλεγγύη είναι προνόμιο των φτωχών και η δημοτική μας κίνηση θα μπει μπροστά σ’ αυτήν τη μάχη με τις κοινωνικές της υπηρεσίες και την πρόνοια τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους μετανάστες.
1. Για πλήρη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων για μαθητές που έχουν ανάγκη.
2. Για πλήρη λειτουργία του προγράμματος ¨βοήθεια στο σπίτι¨ για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες
3. Για επαναλειτουργία όλων των ΚΑΠΗ. Κανείς απόμαχος της ζωής μόνος.
4. Για δημιουργία ξενώνα (σε αναξιοποίητα κτίρια του δήμου) για την υποδοχή νεοάστεγων, άπορων και μεταναστών.
5. Για δημιουργία κέντρου πρόληψης και συμβουλευτικής για τους εξαρτημένους (από ουσίες, τζόγο, διατροφικές συνήθειες, internet και τις οικογένειες τους σε συνεργασία με τις θεραπευτικές κοινότητες (18 άνω, ΚΕΘΕΑ). Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε ανάλογο τμήμα για εφήβους, καθώς σε συνθήκες κρίσης τα φαινόμενα της εξάρτησης πλήττουν μ’ έναν απόλυτο τρόπο τις μικρότερες ηλικίες. Επίσης, σε συνεργασία με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, έχουμε στόχο την δημιουργία ημερίδων στα σχολεία. Για το θέμα αυτό, με την συμμετοχή ειδικών απ’ τις θεραπευτικές κοινότητες, έχουμε σκοπό να στηρίξουμε με κάθε τρόπο ανθρώπους που ως απεξαρτημένοι  ή αποφυλακισμένοι προσπαθούν να ενταχθούν στην κοινωνία, δίνοντας τους ευκαιρίες για δουλειά και ίση μεταχείριση. Εδώ, σας αναφέρουμε ότι ο δήμος Αιγάλεω ουδέποτε αξιοποίησε κονδύλια διαθέσιμα γι’ αυτό το τόσο έντονο κοινωνικό φαινομενο.
6. Κανένας Αιγαλιώτης χωρίς ρεύμα και νερό! Με ευθύνη της δημοτικής αρχής -μέσω των τεχνικών συνεργείων- θα συνδέεται κάθε κομμένο ρεύμα ή νερό σε συμπολίτη μας που αδυνατεί να το πληρώσει!
7. Πρόγραμμα αλληλεγγύης και σίτισης ευπαθών ομάδων μέσω της υπηρεσίας πρόνοιας.
8. Μέριμνα και στήριξη με κάθε τρόπο των άνεργων συμπολιτών μας για να βρουν δουλειά και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
9. Άμεσες και μόνιμες προσλήψεις στο δήμο για την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Η διεκδίκηση επιπλέον κονδυλίων είναι χρέος και ανάγκη όλων μας! Καμία ιδιωτικοποίηση στο χώρο της πρόνοιας.

Ο δικός μας πολιτισμός
Σε μια κοινωνία που αποθεώνει το λάιφ στάιλ, κάνει τα «μηδενικά» νούμερα και μετατρέπει τον πολιτισμό σε εμπόρευμα και ιλουστρασιόν εκδηλώσεις, εμείς φιλοδοξούμε να του δώσουμε την πραγματική του αξία, με τη δημιουργική συμμετοχή όλων των πολιτών. 
v Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο νέους δημιουργούς απ’ την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και τα καλοκαίρια θα προβάλουμε αξιόλογες παραστάσεις απ’ όλη την Ελλάδα με φθηνό ή και καθόλου εισιτήριο
v Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε το «Μολύβι» σε χώρο τέχνης και δημιουργίας  στελεχώνοντάς το με δασκάλους μουσικής, θεάτρου και άλλων τεχνών με σκοπό την δημιουργία εργαστηρίων χωρίς  συνδρομή. Οι ερασιτεχνικές πολιτιστικές ομάδες που θα φιλοξενούνται, θα συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού με γνωμοδοτικό ρόλο.
v  Δημιουργία διαδικτυακού δημοτικού σταθμού για την προβολή νέων δημιουργών της πόλης και της περιοχής .
v Δημιουργία δημοτικού κινηματογράφου και κινηματογραφικής λέσχης.
v Ειδική μέριμνα για δημιουργία ομάδων πολιτισμού για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και ηλικιωμένους.
Έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτισμό συνολικά στο δήμο που θα στηρίξει και θ’ αναδείξει νέους ποιητές, συγγραφείς, ηθοποιούς, μουσικούς σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής και τη νεολαία. Άνθρωποι που θέλουν και μπορούν ν’ αντισταθούν στην παρακμή της τηλεόρασης και της τέχνης που εμπλέκεται στην αμαρτωλή ιστορία της συναλλαγής με τους υπουργούς πολιτισμού και επιχειρηματίες. Μπαίνουμε μπροστά για ένα πολιτισμό για όλους που μπορεί να δημιουργεί ήθη και αρχές σε μια κοινωνία που κάθεται και χαζεύει στην τηλεόραση … την καταστροφή της.
Αθλητισμός για όλους
Η μνημονιακή λαίλαπα, συνέχεια προηγούμενων πολιτικών, με τη διαρκώς  αυξανόμενη υποχρηματοδότηση, έχοντας διαλύσει υποδομές και θεσμούς δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο και τον τομέα του αθλητισμού. Συγκεκριμένα στο δήμο μας ο «μαζικός λαϊκός αθλητισμός» είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτος, ενώ οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί, δεν συντηρούνται επαρκώς και «ρημάζουν». Επιπλέον αδυνατούν να αποτελέσουν τόπους άθλησης, αναψυχής και φυσικής δραστηριότητας για τους δημότες, αφού έχουν «καταληφθεί» από τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, καθώς και από ιδιώτες οι οποίοι με αμοιβή προσφέρουν «αθλητικές υπηρεσίες» και «αθλητικές γνώσεις». Αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το δημοτικό κολυμβητήριο, τα γήπεδα 5Χ5 στη Θηβών, τα γήπεδα στην Εδέσσης το Δ.Α.Κ. κ.α., που παλιότερα ήταν στολίδια της πόλης μας και πόλοι έλξης για τη νεολαία και τους δημότες που ήθελαν να αθληθούν, τώρα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση λογω ελλιπούς συντήρησης και υπό καθεστώς κατάληψης από αθλητικούς συλλόγους. Το δημοτικό κολυμβητήριο έμεινε κλειστό για πάνω από ενάμιση χρόνο με τις γνωστές συνέπειες για τους αθλούμενους και την τοπική κοινωνία η οποία βασιζόταν στη λειτουργία του. Εκδηλώσεις, που απευθύνονταν στους δημότες Αιγάλεω, όπως τα «παναιγαλιώτικα», ο ποδηλατικός γύρος, ο γύρος του Αιγάλεω, καθώς και προγράμματα για το ευρύ κοινό όπως aerobic, παραδοσιακοί χοροί, aqua aerobic, απογευματινή γυμναστική για γυναίκες κ.α. έχουν καταργηθεί εντελώς ή μερικώς καθώς ο Δ.Α.Ο. υπολειτουργεί και υποχρηματοδοτείται.
Οι θέσεις μας
v Λειτουργία του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού με αυξημένες αρμοδιότητες και συμμετοχή των αμιγώς ερασιτεχνικών σωματείων στο Δ.Σ (με γνωμοδοτικό ρόλο)
v  Στελέχωση των αθλητικών χώρων με προσωπικό (φύλακες, συντηρητές, καθαρίστριες)
v  Συντήρηση και αναμόρφωση των αθλητικών χώρων
v  Άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο κοινό
v  Επαναλειτουργία αθλητικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων.
v Συμμετοχή επαγγελματικών συλλόγων και κερδοφόρων -βάσει ισολογισμού - αθλητικών σωματείων στη δαπάνη συντήρησης των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν.
v Ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στους αθλητικούς χώρους σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες με επίβλεψη και καθοδήγηση γυμναστών.
v Δωρεάν συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες του ΔΑΟ, των δημοτών με οικονομική δυσχέρεια.
v Προγραμματισμός για τη διάθεση των αθλητικών χώρων του δήμου , ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης

Οι προτάσεις μας για το περιβάλλον
Νέφος- ανυπαρξία- εγκατάλειψη ελεύθερων χώρων – κυκλοφοριακό -  συνθήκες άθλιας διαβίωσης για εξαθλιωμένους από την οικονομική κρίση συμπολίτες μας - έλλειψη πράσινου και κακή διαχείριση του υπάρχοντος.
 ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΙΓΑΛΕΩ  ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
 Για αυτό σκοπός μας είναι μια σύγχρονη περιβαλλοντολογική μελέτη, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
Για το νερό
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η προστασία του είναι απαραίτητη και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ , γιατί αυτή θα φέρει μεγάλες αυξήσεις στις τιμές και κακή ποιότητα.
Μέσα από τους αγώνες μας, διεκδικούμε φτηνό νερό για όλους και δωρεάν  για κάθε πολίτη που δεν μπορεί να το πληρώσει.
Για το Μπαρουτάδικο, το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους
- Να μην κοπεί ούτε ένα δενδρο.
- Να χτιστεί σε άλλο χώρο ο βρεφονηπιακός σταθμός.
- Να γίνει χώρος αθλητισμού πολιτισμού και ψυχαγωγίας  χωρίς άλλες πολεοδομικές παρεμβάσεις.
 -Να σταματήσει η επέκταση των αναψυκτηρίων εντός του άλσους.
 -Συστηματική καθαριότητα, περιποίηση του πρασίνου στα άλση και τις πλατείες και επιπλέον δενδροφύτευση.
- Φωτισμός και φύλαξη του άλσους και των ελεύθερων χώρων.
-Αναμόρφωση και τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις παιδικές χαρές
- Επαναλειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης στη Ραφήνα
 -Οι ελεύθεροι χώροι να αξιολογηθούν και ν’ απαγορευτεί κάθε αυθαίρετη παρέμβαση σε αυτούς από ιδιωτικά συμφέροντα.

Για τον  Ελαιώνα
 - Να κηρυχτεί ο Ελαιώνας μητροπολιτικό πάρκο.
 - Ούτε ένα τετραγωνικό πρασίνου χαμένο.
 - Αυστηρός έλεγχος ρύπων και λυμάτων των βιομηχανιών.
 - Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση  του οικοπέδου  Βωβού.
 - Όχι στην εγκατάσταση Σταθμού Μεταφοράς Απορριμάτων
 - Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.
 - Ήπια σύνδεση με Ακαδημία Πλάτωνος του Κεραμεικού.
 - Δημιουργία βοτανικού κήπου στον ελαιώνα.
 - Απαλλοτρίωση εγκαταλελειμμένων κτιρίων.
 - Δημιουργία ποδηλατοδρόμου.
 - Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.
Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ
 - Εντοπισμός και απομάκρυνση κάθε παράνομης κεραίας κινητής  τηλεφωνίας
 - Απομάκρυνση κάθε νόμιμης κεραίας που είναι κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς κλπ.
- Απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τις κατοικημένες περιοχές

Για την ανεργία

Οι μισοί σχεδόν συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Η ανεργία πλήττει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της πόλης μας. 1 στους 3 ενήλικες δεν έχει δουλειά και στη νεολαία το ποσοστό φτάνει στο 45%. Επιπλέον, επιδεινώνονται και οι όροι ζωής τους. Το επίδομα ανεργίας χορηγείται σε λίγους, για μικρότερο χρονικό διάστημα και μειώνεται συνεχώς. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση. Η περίοδος ανεργίας δεν είναι συντάξιμη και το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση ανεβαίνει. Γύρω από αυτό το πρόβλημα φαίνεται το απάνθρωπο, βίαιο και φασιστικό πρόσωπο του συστήματος, που καθόλου δεν το ενδιαφέρει πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Πολλοί συμπολίτες μας και ιδιαίτερα νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα, μεταναστεύοντας και ψάχνοντας τρόπους για να επιβιώσουν. Οι εργοδότες και το επίσημο κράτος αξιοποιούν την ανεργία για να τρομοκρατήσουν κάθε εργαζόμενο και να μειώσουν και άλλο τις αποδοχές. Γίνονται προσλήψεις με 300 και 400 ευρώ για 8ωρα και 10ωρα σκληρής δουλειάς σε πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Αιγάλεω.

Οι θέσεις μας
v Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
v Προσλήψεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
v Όχι στη φτηνή ελαστική ευέλικτη ανασφάλιστη εργασία.
v Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις –Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
v Λιγότερες ώρες δουλειάς.
v Δουλειά για όλους – ένα επίκαιρο αίτημα σε μια εποχή που η επιστήμη και η γνώση το επιτρέπουν.
v Μείωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.
v Απαγόρευση των απολύσεων και όχι στην ενοικίαση εργαζομένων από ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Προσλήψεις τώρα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
v Κατώτατος μισθός αξιοπρεπούς σύγχρονης διαβίωσης και επίδομα ανεργίας σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις  ίσο με τον κατώτατο μισθό.
v Κανείς άνεργος να μην πληρώνει ρεύμα και νερό.
v Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια.
v Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΣΚΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ  ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ «ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ» ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ  ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ! ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ
ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου