Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΡΗΓΜΑΤΟΣ
                       ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
    Στις 29/10/2015 στην 20η συνεδρίαση του Δ.Σ του δήμου μας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε για ψήφιση η διοικούσα παράταξη.
   Στην παράγραφο “μελέτες” υπάρχει με Α/Α 19 η “βιοκλιματική μελέτη του 5ου β/ν σταθμού με αυτόνομη ενεργειακή λειτουργία – πράσινο δώμα και οικολογικά υλικά δόμησης” όπως αναφέρεται, με προϋπολογισμό μελέτης 130.000 Ε,  κωδικό προϋπολογισμού 1213.07 και φορέα χρηματοδότησης την περιφέρεια.
     Η παραπάνω μελέτη αφορά στο β/ν σταθμό που η δημοτική αρχή θέλει να κατασκευάσει μέσα στο άλσος δίπλα στο “πατινάζ”.
     Είναι γνωστό πως μετά από έντονες διαμαρτυρίες και αγώνες των κατοίκων της περιοχής και άλλων δημοτών, αλλά και μετά από δικαστικές αποφάσεις και κωλλύματα από το δασαρχείο, το έργο σταμάτησε το Νοέμβριο του 2014, παρόλο που είχε γίνει η σχετική μελέτη για την υλοποίησή του και που θα εχρηματοδοτείτο από κοινοτικά κονδύλια.
    Ένα χρόνο μετά η δημοτική αρχή επανέρχεται και αψηφώντας:
·                     Τη θέληση των κατοίκων της περιοχής και την αντίθεσή τους στην
υλοποίηση του έργου,
·                     Την απαγόρευση του δασαρχείου,
·                     Την παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων,
·                     Την ύπαρξη άλλων χώρων ικανών να στεγάσουν το β/ν σταθμό,
επανασχεδιάζει τη δημιουργία του β/ν σταθμού με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο μέρος.

                     ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΡΩΤΑΕΙ
·                     κ. Δήμαρχε δε λαμβάνετε υπ όψιν σας την απαίτηση των κατοίκων της περιοχής- και άλλων δημοτών του Αιγάλεω- για τη μη υλοποίηση αυτού του έργου μέσα στο άλσος?
·                     Δεν αναγνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο τουλάχιστον σημεία για να στεγαστεί ο 5ος β/ν σταθμός ( ο χώρος του        νηπιαγωγείου το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί στο καινούριο κτίριο στην Αγ. Γεωργίου και ο χώρος του ειδικού δημοτικού που και αυτό πρόκειται να μεταφερθεί)?
·                     Το ποσό των 130.000Ε δεν είναι υπερβολικά μεγάλο για τη μελέτη και μόνο του έργου?
·                     Δεν βλέπετε ότι η δαπάνη αυτού του ποσού είναι ένα ρίσκο, αφού τίποτα δεν σας εγγυάται πως θα υλοποιηθεί το έργο και στην περίπτωση αυτή κυριολεκτικά θα “πεταχτούν” 130.000Ε?
Το ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί ΥΠΕΡ της κατασκευής ενός β/ν σταθμού, αλλά ΚΑΤΑ της κατασκευής του μέσα στο άλσος. Υπό το πρίσμα αυτής της λογικής το ΡΗΓΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ στον Αιγαλιώτικο λαό την ψήφιση της μελέτης για την υλοποίηση αυτού του έργου και ζητά να βρεθεί άλλο μέρος για την κατασκευή ή τη στέγαση του β/ν σταθμού.
      Το ήδη “φορτωμένο” άλσος με αμφιβόλου νομιμότητας κτίρια δεν μπορεί να δεχτεί ένα ακόμα. Η θέση μας σε αυτό το ζήτημα είναι ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη.

 Υ.Γ.   Θα είμαστε εδώ για τη συνέχεια.......

                          ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου