Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ρήγμα στα Δυτικά στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου μας για 13ο και 14ο μισθό και χαιρετίζει τη νίκη τους για απόσυρση της έφεσης της δημοτικής αρχής κατά της απόφασης που δικαίωνε τους εργαζόμενους.
Στα χρόνια των μνημονίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Τομέα και των δανειστών, και συνεχίζοντας τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις και κατάργησαν 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο, που ήταν μια ανάσα για τους εργαζόμενους.
Μετά το “πανηγύρι” που έστησε η κυβέρνηση για “έξοδο από τα μνημόνια” και την κοροϊδία για αύξηση του κατώτατου μισθού, εμείς σαν εργαζόμενοι πρέπει μαχητικά να διεκδικήσουμε αυτά που μας στέρησαν, να αγωνιστούμε για μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Αν κάποιοι βλέπουν “πολιτικές σκοπιμότητες” στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, όπως ο δήμαρχος του Αιγάλεω κ. Μπίρμπας και άλλοι “αποτάσσονται” των πολιτικών επιλογών που στήριζαν και στηρίζουν την επίθεση κατά των εργαζομένων και της νεολαίας, εμείς τους απαντάμε πως η πολιτική που μας υποκινεί είναι τα δικά μας συμφέροντα και για αυτά θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.
Αυτοί οι αγώνες μόνο νίκες μπορούν να φέρουν και αυτό αποδείχτηκε και στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31-1-2019 όπου οι εργαζόμενοι πέτυχαν την απόσυρση της έφεσης .
Αν κάποιες φορές τα δικαστήρια δικαιώνουν τα αιτήματά μας, ξέρουμε καλά πως δεν πρέπει να μένουμε εκεί, αλλά να εξακολουθούμε να πιέζουμε για αυτά που μας ανήκουν.
Γνωρίζοντας καλά πως η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή στο Αιγάλεω μπορούν και αλλάζουν αποφάσεις και δεσμεύσεις όταν αυτές δεν τους βολεύουν, εμείς χρησιμοποιούμε το δικό μας “όπλο”, τους αγώνες μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς τα χρέη τους, συνεχίζουμε να διεκδικούμε πιο μαχητικά γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται.

ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου