Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                             Αρ. Εγγράφου: 5/A/2015
          Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ
      Ρήγα Φερραίου 20                                          Αιγάλεω 19-1-2015

             Προς: - Δ.Σ της ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.


Θέμα: Αναβλήθηκε η δίκη του συναδέλφου, αιρετού Παντελή Βαϊνά.


παντελης, βαινας, βαση, διευθυντη    Η δίκη του συναδέλφου, αιρετού Παντελή Βαϊνά αναβλήθηκε για τις 23 Νοέμβρη 2015. Στα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε σήμερα μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών, δεκάδων εκπροσώπων σωματείων αλλά και εργαζόμενων από άλλους χώρους. Δεκάδες σχολεία έκλεισαν ή υπολειτούργησαν στη Γ΄Αθήνας ενώ τα δικαστήρια πλημμύρισαν από εκπαιδευτικούς που κρατούσαν πανό με το σύνθημα "Είμαστε όλοι Παντελής" θέλοντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Ο μηνυτής, κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, αποχώρησε κάτω από τις αποδοκιμασίες των εκπαιδευτικών.Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που τόσα χρόνια και παρά τις μηνύσεις και τις διώξεις δείχνουν οι συνάδελφοι/ισσες στα σχολεία όλης της Γ΄Αθήνας στο πρόσωπο του συναδέλφου Παντελή Βαϊνά.


 


 


 


   Τώρα η μάχη για το συγκεκριμένο ζήτημα μεταφέρεται στο Υ.ΠΑΙ.Θ. και στο νέο κρούσμα αυταρχισμού, με το έγγραφο που καλεί τη Δ/ντρια Π.Ε. Γ΄Αθήνας να παραπέμψει τον Παντελή στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό.


 


Καλούμε όλους τους Συλλόγους του Λεκανοπεδίου, τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ την Τετάρτη 21/1, στις 2μ.μ.


 


Όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.


 


-         Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Να αθωωθούν οι συνάδελφοί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου