Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΓΙΑ
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 2 Μαρτίου 2016 το Ρήγμα στα δυτικά κατέθεσε προς ψήφιση ένα ψήφισμα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτίθεται να καταθέσει στην βουλή προς ψήφιση. Επρόκειτο για ένα ψήφισμα με το οποίο καταδικαζόταν η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, αλλά και που σκοπός του ήταν να δηλωθεί μέσω αυτού η συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας στον Αιγαλιώτικο κόσμο που τόσο αγωνιά σήμερα για τη σύνταξη και την ασφάλιση του. Σε αυτόν τον κόσμο που με τη μεγάλη του συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φλεβάρη είχε δηλώσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο αυτό και την απαίτησή του για άμεση απόσυρσή του.
Σε καμιά περίπτωση δε στόχευε σε πολιτική ή ιδεολογική αντιπαράθεση, παρά μόνο στην ενίσχυση της ήδη διαμορφωμένης κοινής γνώμης για απαίτηση της απόσυρσης αυτού του νομοσχεδίου-τερατουργήματος.
Οι έξι από τις οκτώ παρατάξεις που εκπροσωπούν τους Αιγαλιώτες στο Δ.Σ της πόλης μας αντιλήφθηκαν το νόημα του κειμένου και όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί τους σύμβουλοι ψήφισαν το κείμενο. Αντιλαμβανόμενοι πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει τις συντάξεις και το ασφαλιστικό παραμέρισαν ιδεολογικές διαφορές και με την ψήφο τους στάθηκαν στο πλευρό των δημοτών.
Η δημοτική παράταξη “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” εκπροσωπούμενη μόνο από την επικεφαλής της δεν δέχτηκε να ψηφίσει το κείμενο και αντιπρότεινε προς ψήφιση ένα ολιγόλογο κείμενο που έλεγε “να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις”, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τις πολιτικές τους αγκυλώσεις, αλλά και την πεποίθησή τους ότι είναι μόνο δικό τους δικαίωμα να αγωνίζονται και αποκλειστικό τους προνόμιο να παίρνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες....
Ο κ. Δήμαρχος όταν πήρε τον λόγο και εκπροσωπόντας την παράταξή του την ΑΝΑΠΛΑΣΗ υποστήριξε πως το κείμενο “βρίθει ανακριβειών” όπως κατά λέξη είπε και πως δεν προτείθεται να το ψηφίσει γιατί ο ίδιος είναι ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ , αφού πρόκειται για ένα καλό ασφαλιστικό νομοσχέδιο και πως αν δεν προχωρήσει η ψήφισή του δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς και δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από τα μνημόνια.....(sic).
Ήταν μια άμεση παραδοχή ότι η διοικούσα παράταξη συντάσσεται απόλυτα με την κυβερνητική γραμμή και ότι αυιό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Ο κόσμος ήξερε βέβαια όταν σας ψήφισε ότι ταυτίζεστε με τον τότε ΣΥΡΙΖΑ του 2014. Τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ερχόταν σε ρήξη με τους δανειστές και θα τους έκανε να χορεύουν στο δικό του ρυθμό. Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έβαζε τους πολίτες πάνω από δάνεια και μνημόνια. Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε όραμα και ελπίδα στον κόσμο. Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ ήξερε ο Αιγαλιώτικος λαός ότι ταυτίζεστε. Δεν ήξερε όμως ο Αιγαλιώτικος κόσμος ότι σήμερα το 2016 είστε σε απόλυτη ταύτιση και ευθυγράμμιση με τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόν που ποδοπάτησε το όνειρο και την ελπίδα του κόσμου, αυτόν που ακύρωσε το μεγαλειώδες ΟΧΙ του κόσμου στο δημοψήφισμα, αυτόν που έβαλε και ακόμα και σήμερα βάζει τα μνημόνια και τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές – δημίους μας πάνω απότην ευημερία και την αξιοπρέπεια του κόσμου. Ναι κ. Δήμαρχε, με την άρνησή σας να ψηφίσετε το κείμενο αυτό, αλλά και με τη στάση σας και τα λόγια σας πληροφορήσατε τον κόσμο του Αιγάλεω ότι συντάσεστε πλήρως με τη γραμμή της (συν)κυβέρνησης. Κάντε λοιπόν τα πάντα για να μην δυσαρεστηθούν οι δανειστές μας, κάντε τα πάντα για να προχωρήσει η αξιολόγηση από τους “θεσμούς” για να μπούμε ακόμα πιο βαθιά στο μνημόνιο – λαιμητόμο. Το αν θα μπορεί ο Αιγαλιώτης γέροντας να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή σύνταξή του μη σας απασχολεί. Το αν θα έχει ασφάλιση ο Αιγαλιώτης όταν θα αρρωστήσει μη σας απασχολεί....Η αξιολόγηση από τους θεσμούς να είναι θετική και όλα καλά.....
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε πως τρεις από τους δημοτικούς συμβούλους της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ψήφισαν το ψήφισμα δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και την συμπαράστασή τους στον Αιγαλιώτικο λαό. Ήταν κατά τη γνώμη μας οι δημοτικοί σύμβουλοι που τίμησαν με τη στάση τους τις ψήφους που πήραν από τους συμπολίτες μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Υ.Γ: Χαιρετίζουμε την απόφαση των τριών δημοτικών συμβούλων της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ να ψηφίσουν το κείμενο, δείχνοντας την συμπαράστασή τους στον κόσμο.

ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ


* Το ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ είναι μια ανεξάρτητη αριστερή πολιτικο-δημοτική κίνηση η οποία εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο του Αιγάλεω με έναν δημοτικό σύμβουλο μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου